lauantai 31. maaliskuuta 2012

LCHF-puuroa

Tykkään kovasti kaurapuurosta, jota aikaisemmin söin monena aamuna viikosta. Välillä tulee ihan puuroa ikävä. Sitten joskus tulee syötyä ja sen jälkeen vasta ikävä olo tuleekin, kun verensokerit pompsahtavat pilviin ja alkaa nukuttaa. Kun tavalliset kaurapuuroaamiaiset jäivät historiaan olo virkistyi selvästi.

Viime kesänä ostin Sofie Hexebergin kirjan ruoalla terveeksi. Tässä kirjassa oli ohje puurolle, johon tuli smetanaa, kermaa, carob-jauhetta jne. En nyt muista kaikkia aineita. Muutama kuukausi meni, ennen kuin viimein löysin Ruohonjuuresta carob-jauhetta. Laiskotti sen verran, ettei viitsinyt lähteä etsimään joka kaupasta. Lifesta kävin ensin kysymässä, mutta eihän siellä mitään ollut.

Tänään löysin toisen LCHF-puuron ohjeen. Mietin, kumpaa puuroa tekisin ja päädyin tähän jälkimmäiseen sen vuoksi, että toisessa ohjeessa näytti olevan proteiinia vähemmän.  Valintaan vaikutti se, että muuten proteiinimäärä olisi jäämässä melko alhaiseksi.


Valmis puuro vadelmilla.


 LCHF-Puuro

2 kananmunaa
1dl kuohukermaa
1 rkl kookosjauhoa
vaniljaa
kanelia
30 g voita 



Ensin laitoin kattilaan sulamaan voin miedolla lämmöllä. Sillä aikaa vatkataan munat ja kerma sekaisin vispilällä. Kookosjauho lisätään joukkoon myös vatkaten. Maustetaan vaniljalla ja kanelilla. Seos kattilaan ja sekoitetaan tovi. Kypsyy melko nopeasti. Puuro kipataan lautaselle. Päälle vielä voisilmä, kanelia, jos haluaa sekä keko vadelmia.  Hyvää oli. Seuraavalla kerralla taidan jättää kanelin pois, jos laitan marjoja ja kokeilen, miltä sellainen versio maistuu.  Sen verran tuhtia tavaraa oli, ettei meinannut kaikkea jaksaa syödä. Söin kuitenkin lautasen tyhjäksi. Veikkaanpa, ettei ole hetkeen nälkä.

Makrot: 
hiilarit 5g
proteiinia 17g
                                                                         rasvaa 71g



Munakoiso-halloumipaistos


Kamerasta löytyi tällainenkin ruoan kuvatus.  Mielettömän hyvää oli, pitääkin tehdä taas piakkoin uudelleen.  Tarvitaan munakoisoja pari kolme, halloumijuustoa, tomaattia, oliiviöljyä, yrttejä

Munakoiso siivutetaan pitkittäin. Siivuja kannattaa vähän itkettää, jotta saa nestettä vähemmälle ja siivuista tulee napakammat. Siivut kuivataan ja paistetaan nopeasti molemmilta puolilta paistinpannulla voissa, sen verran että munakoisot saa väriä. Voi vähän maustaakin mielen mukaan.
Munakoisoviipaleet ladotaan voideltuun uunivuokaan. Halloumi- ja tomaattisiivuja päälle. Mausteeksi jotain yrttimaustetta ja oliiviöljyä vähän perään. Paistetaan uunissa,  ööh, en muista. Varmaan joku 200 astetta ja sen verran, että näyttää ja tuoksuu hyvältä.

14 kommenttia:

  1. Mieletön ja aivan vallankumouksellinen resepti! :) Kiitokset. Olen itsekin syönyt puuroa pikkutytöstä asti jokaisena elämäni aamuna, mutta kun aloin tehdä kokeilua vaihtaen puuron munakkaaseen, olotila kyllä virkistyi selvästi. En tosin huomannut väsymystä tms. aiemminkaan, mutta ero oli selvä, kun aloin testailla hiilihydraattien karsimista ruokavaliosta. Kyllä se vaan kummasti piristää, parantaa ja kohentaa jo ennestäänkin suht hyvää olotilaa! Tämä lähtee kyllä kokeiluun kun muna-aamiaiset alkavat kyllästyttää, eikä huonolta näytä tuo paistosreseptikään. Päinvastoin. Halloumi on yksi juustojen kuninkaista :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se sen verran puurolta maistui, että syön kyllä toistekin. Piti myös nälkää hyvin. Proteiinimäärä jäi vähän turhan vähäiseksi, mutta pari juustoviipaletta olisi hoitanut senkin vajauksen.

    VastaaPoista
  3. Voi kökkö!! Mulla ei ole kookosjauhoja jäljellä ja tein jo Iherbin tilauksen. Olen vannonut, että vain yksi tilaus kuukaudessa.

    Minulla on kyllä riisiproteiinijauhoa. Voiskohan sillä kokeilla..
    Eihän se auta kuin testata. Tai sitten odotan tilaukseni. Siinä on nimittäin mantelijauhoa ja se vois passata tähän :)

    MUTTA minua kiinnostaa hirveesti se Carob ohje myös!!!
    Minulla on nimittäin tyjän panttina carobjauhe laatikossa.
    Jos vain kehtaat, niin laita sekin ohje!

    VastaaPoista
  4. Laitan, kun kaivan sen ohjeen esiin.

    VastaaPoista
  5. Kotiäiti, jäi edellisestä viestistä pois. Mä ostin kookosjauhoja muistaakseni ihan Lifesta. Onko sellaista putiikkia siellä teidän suunnalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole. Asun niin pikkupaikalla ja tuolla isommallakaan kylällä ei ole. Oulussa ei tule käytyä enää ollenkaan?? Edes jouluostoksilla..
      En osaisi varmaan ajaakkaan siellä enää :D

      Poista
  6. Eikö vain olekin. :D Kyllä tuota ennen syö, kuin selkäänsä ottaa. Nopea tehdäkin.

    VastaaPoista
  7. Heippa!
    Tätä pitää kokeilla. Tuosta kookosjauhosta vain, maistuuko se todellakin kookokselta? Kun en sitä voi sietää, siis kookoksen makua. Joskus tein raakasuklaata ja sekin jäi syömättä sen kookoksen takia (oli sellanen valmis paketti..). Voiko kookosjauhon korvata jollain missä tahansa reseptissä, sitä nimittäin aika usein käytetään..? Kiitos jos viitsit vastata :)

    VastaaPoista
  8. Oi voi, nyt vasta huomasin kommenttisi, Anonyymi.
    Kenties olet jo kokeillutkin ohjetta. Voin vakuuttaa, ettei kookoksen maku tule läpi.

    VastaaPoista
  9. Kuule Sipula, olisko sulla joku vihje tällaiselle kummajaiselle, joka ei maitoon tehtyä riisipuuroa siedä, mutta haluaisi sitä sekahedelmäsopan seuraksi (miten sekään mihinkään Heikkilään sopii)? Parikymmentä vuotta sitten olen perinteistä riisipuuroa ja sekametelisoppaa kauhonut napaani mökillä, kun äitini vielä eli meitä passailemassa karjalaiseen tapaansa.
    Ihmettelee Sorella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaiskos toi LCHF-puuro sopia sulle sorella? Kokeilepa. Minusta tuo vaihtoehto normipuuron sijaan oli aivan oiva vaihtoehto.

      Poista
  10. Tuli mannapuuro mieleen. HYVÄÄ

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Minustakin tuo on hyvää ja jos seosta maustaa saa monenlaisia variaatioita.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi.